zaterdag 25 februari 2012

Efforke²

Allé se we vliegen er weer eens in. En dat deed ik al meteen door een super topplantje voor de winter te zetten; de Prunus x subhirtella "Autumnalis". Misschien ook een tip voor onder de appelboom!
Deze Japanse sierkers, is een echte winterbloeier met witroze bloemekes. Vaak begint hij al in november te bloeien, en dat kan zo doorgaan tot maart/april, behalve als het vriest natuurlijk.


En waar zette ik dat boomke. Awel komt maar eens mee kijken se. Een tijdje terug stond dat hier aan de rechterkant nog vol met dennenbomen. Ge moet daar zeker eens gaan kijken want het verschil is behoorlijk verbluffend.   

En enkele efforkes later is dat daar dus zo kaal als iet en staat mijnen moestuin terug te blinken in de zon. En op die kale plekskes kunnen we dan weer wat nieuws zetten hé. Op de foto is het niet zo goed te zien, misschien moet je er eens op klikken dan krijg je hem in het groot. Maar ik zette daarrond ook een gebogen haagje van beuk. De bedoeling daarvan is vooral dat je vanop de straatkant niet meteen al mijn schoon legumen ziet staan. Ons huis staat aan de overkant van dat straatje en zo hebben wij dus heel de winter zicht op zo'n schoon bloeiend boomke.

Ik hoor het u al zeggen "heeft diejen daar nu plastic op zijnen moestuin liggen". Ja mannekes ik weet het, daar is niks ecologisch aan en ook nog eens kweeniehoemottig maar soms is het nodig om wat tijdsbesparende maatregelen in te voeren. En zodoende mogen jullie daar van zeggen en denken wat jullie willen, ik ga me daar dus niet schuldig over voelen!

En kijkt dan hier ook maar eens naar; nog een efforke. Ideaal voor als ge zo niet weet wa doen!

8 opmerkingen:

 1. Wat een super groot stuk grond, erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de sierkers doet het hier erg goed, wel in de roze vorm, en bloeit werkelijk maanden aan een stuk. Het is ook met een tak van deze boom dat ik mijn eerste succesvolle operatie heb uitgevoerd :) EEn ent op een wilde kers. Dat gaat dus ook goed. Nog veel tuinplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gat lijkt me te groot voor de Japanse sierkers; dan zal het wel een kikkerpoeltje worden...
  Trouwens, tot op heden nog geen dode kikkers gesignaleerd; wat een treurnis in sommige vijvers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaja, een prunus komt er :-) En ik wil geen afbreuk doen aan jouw efforkes, maar was dat nu niet de moestuin van je schoonpapa die jij moest frezen, of heb ik het slecht gevolgd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ onder de appelboom; ik zal nog eens een linkske zetten hé, en dan zo'n reactie terugkrijgen ;-) de grootvader is er ondertussen mee gestopt en dus mag ik me er op uitleven!
  @muggenbeet; hola dat enten heb ik nog nooit gedaan
  @Elisabeth; ja super tof
  @Zem ik laat je nog wat in spanning ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dacht ook aan een poel en sierkers staat hier ook op het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ofwel is daar recent een bom uit de tweede wereldoorlog ontwaakt ofwel is dat een poel in wording!

  Ik had vroeger ook altijd plastiek op mijn moestuin liggen. Maar ik vond dat dat te snel versleet en ben er mee opgehouden. Nu mogen de kippen er 's winters scharrelen - bijna even goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Madame boerenerf; zoals ik al zei; ik laat jullie nog wat in spanning
  @de biodiverse; was 't maar een bom geweest had me een hoop werk gescheeld!

  BeantwoordenVerwijderen