dinsdag 20 december 2011

Komt dat zien, komt dat zien!Dames en Heren, ik ben in een redelijk euforische stemming want afgelopen weekend hebben wij zomaar eventjes onze boomgaard aangelegd. Echt moeilijk was dat nu ook weer want het grootste werk was eigenlijk al op voorhand gebeurd. Zo had ik al ruime plantgaten uitgegraven en ook de steunpalen stonden al stevig in het gelid. Zaterdag reed ik dan even naar het hoofdkwartier van de nationale boomgaardenstichting om aldaar mijn boomkes op te halen, alhoewel boompkes het zijn wel hoogstammen hé. Die mannen hadden dat schoon geregeld; aan elke boom hing een lintje waarop stond waar ze juist moeten komen en elke rij was dan ook nog eens apart samen geknoopt, euh ik bedoel de boomkes hé. Vergissen was dus echt niet mogelijk. Thuis aangekomen zetten we ons meteen aan het werk. Ze hadden me gezegd dat ik voor het planten de wortels goed nat moest maken en dus placeerde ik de bomen gewoon in onze overvolle sloot. Toen ik echter aankwam bij het eerste plantgat bleek dat compleet nutteloos te zijn aangezien dat plantgaat door de regen eerder leek op een klein zwembad. Ik moet u dus waarschijnlijk niet vertellen dat het een eerder modderige bedoening werd. Mijn Madame die het moet gezegd me voortreffelijk assisteerde had haar botten aan en moest dus het geheel aanstampen, of toch een poging tot aanstampen. Ik wil mij dus bij deze toch even bij de buren excuseren voor de gillen die dat met zich meebracht telkens mijn Madame haar been toch wat dieper stak dan eigenlijk de bedoeling was.
Trouwens mijn Madame die eerst toch wat sceptisch stond tegenover heel het project werd enthousiaster en enthousiaster bij elke boom die we plantte. "Oooh en kunnen we hier dan binnen enkele jaren zo'n mooie lange tafel zetten en feestje geven in de boomgaard met allemaal gezellige kaarsjes en zelf appelsap maken en kersen plukken en amandelnoten kraken zoals we deden tijdens een vakantie in Toscane". Nu eerst nog een goeie snoeibeurt geven en de beschermende korven er rond plaatsen zodat de schapen niet van de bomen eten et voila ze kunnen beginnen groeien. Trouwens iemand die een gokske wil doen naar de totale kostprijs en op hoeveel jaar we dit met de subsidies hebben terugverdiend.

11 opmerkingen:

 1. ik smelt bij het zien van al dit moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de boomgaard!
  Ik veronderstel dat de 'plassentoestand' een heel uitzonderlijke situatie is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt (is) een fantastische boomgaard. Proficiat met je keuze en geniet van het eerste fruit volgende herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, de perfecte beslissing en een droomlocatie voor alles, zo'n boomgaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Tina; me too ;-)
  @Anne tanne; te veel water op korte tijd en je krijgt dit resultaat, gebeurt wel meer in de winter
  @Bart; keuze! die mannen van de boomgaardenstichting hebben dat goed gedaan, gaat daar echt al fruit aan hangen volgende herfst? ik had gerekend op enkele jaren
  @onder de appelboom; jullie mogen wel eens onder onze appelbomen komen zitten ;-)
  @e biodiverse; dan wel liefst zo'n mooie houten versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 24 plantgaten zelf gegraven? Dat gaat ge ook gevoeld hebben de volgende dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Meneer boerenerf; hela, ik ben in topconditie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. toch veel kans dat er hier en daar al iets aan hangt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen