Voila dat was deel één, dat viel toch mee hé. Nu gaan we daar een pompoen-aubergine stoofpotje met kokos bij maken. Nodig; 2 aubergines, 300 gr pompoen, 300 gr aardappelen, 200 gr ui, 1 cm verse gemberwortel, teentje knoflook, koffielepeltje kerrie, koffielepel kurkuma, 2 dl water, 2 dl kokosmelk, het sap van 1/2 citroen, peper en zout en wat koriander.
-Snijd de aubergines open en stoof ze gaar. Snijd in grote stukken.
-Schil de pompoen en aardappel in blokjes. Pel en snipper de ui, de gember en de knoflook en stoof dit alles in olie.
-Kruid met de kerrie en de kurkuma en doe er het water bij. Lat sudderen tot de groenten beetgaar zijn en voeg dan de aubergine, de kokosmelk, wat citroensap, peper en zout toe. Afwerken met wat korianderblaadjes en 't is ook weeral klaar.
Op naar deel 3; een bananenslaatje met ananas! Nodig; 1 ui, klein beetje kaneel, beetje komijnzaad, peper en zout, 1 tak bleekselder, 1/4 rode paprika, 2 bananen, 500 gr ananas en 1 dl mayonaise.
Pel en snipper de ui en stoof hem in olie met de kaneel, het komijnzaad en peper en zout. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de bleekselderijstengel los van de blaadjes en bewaar ze voor de versiering. Snijd de stengel en de paprika in kleine stukjes en voeg bij de ui. Snijd de bananen in plakjes en de ananas in stukjes. Meng alles onder elkaar en voeg de mayonaise toe. Nog versieren met gesnipperd selderijblad en 't is af.
Na al die arbeid mag je jezelf ook wel even belonen met een overheerlijk zelfgemaakt ijs-dessertje. Men neme een pot lekkere bio-yoghurt, haalt uit de vriezer een portie ingevroren eigen kweek bessen en ander kleinfruit mix pakketje en je voegt dit alles onder elkaar met nog wat suiker of rijstsiroop. Zet dit zo'n 4 uur voor de maaltijd in de vriezer en roer er af en toe eens door. Et voila, smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten