zondag 16 oktober 2011

Heerlijke pompoenovenschotel

Niet verschieten want we gaan het eens over de culinaire boeg gooien. Nu de avonden en vooral de nachten kouder worden is er niets heerlijker dan een lekkere ovenschotel; ideaal om jezelf te verwarmen. Gelukkig is het zonnetje nog goed van de partij en is het ook heerlijk om buiten te vertoeven.
Maar we gaan dus kokkerellen; deze ovenschotel is zo simpel en met weinig afwas, dat kan sommigen misschien ook over de streep trekken. De schotel bevat granen, aardappelen, groenten, kaas, ei en olie en met een fris slaatje erbij heb je dus wel een gezond bommeke binnen. Het heeft iets weg van een groentetaart maar dan zonder deegkorst. En het leuke van al is dat bijna alle groenten uit eigen tuin komen wat het natuurlijk allemaal nog veel leuker maakt. Enkel de knolselder heb ik moeten aankopen, misschien zet ik dat volgend jaar wel eens maar dat vraagt blijkbaar nen berg compost heb ik eens tijdens een tuinbezoek vernomen.


Wat hebben we nodig; awel ge trekt dus naar uwen hof en neemt daar een pompoen, wat wortelen en wat groenigheid in de vorm van prei of selder. Vervolgens gaat ge naar uwen voorrraaad voor wat uien en aardappelen et voila ge kunt eraan beginnen als ge tenminste diejen knolselder ook al in huis hebt gehaald.
Neem een grote ovenschotel, vet in en bedek de bodem met plakjes pompen. Rasp de wortelen, knolselder en aardappelen in een grote kom en voeg daarbij de fijngesneden uien en groenigheid. Voeg daarbij 75 gr fijne havervlokken, 100 gr geraspte kaas, 2 eierdooiers, wat shoyu, beetje korianderpoeder en nog wat andere kruiden en 100ml opgeloste groentebouillon. Meng alles onder elkaar en verdeel deze massa over de pompoenschijven, strijk glad en bestrooi met sesamzaad. Bakken in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende 30 à 40 minuten. Et voila, zo simpel is dat, smakelijk!

ps Voor wie de ingrediënten nog graag even op een rijtje wil klikt gewoon hierboven bij de recepten.

2 opmerkingen:

  1. Hier zijn we vandaag onder vorm van een Tajine met pompoen en kikkererwten ook begonnen aan de verwerking van een uiteindelijk toch groter dan verwachtte oogst pompoenen...

    BeantwoordenVerwijderen