zaterdag 26 februari 2011

Indianenfeest

Ik had het al aangekondigd. Zoonlief is jarig en dus bouwden we een feestje; een indianenfeest nog wel. De vriendjes uit de klas werden al meteen in de juiste stemming gebracht met deze uitnodiging.


Vrouwlief is zoals jullie weten hier de creatieve duizendpoot in huis en fabriceerde onderstaande verentooi. Ik heb ze serieus horen vloeken want om die veren in de stof te naaien bleek geen sinecure. Uiteindelijk brachten de andere Mme van de naailes raad en werden de veren er eerst ingeplakt en dan nog eens genaaid.


Ook een bijpassende ketting hoort er natuurlijk bij.


Een feestelijke tafel zorgde ook daar meteen voor de juiste sfeer. Al moesten sommige bordjes nog wel geruild worden ;-)


Nog een tipitent en we konden eraan beginnen.


Voor het feestje haalde ik nog eens al mijn scouts-talenten boven. Uit ervaring weet ik al dat het met zo'n bende nodig is om een goede mix te hebben tussen vrij en geleid spelen. Nadat iedereen in zijn indianen-outfit was toegekomen en al even wat gespeeld had, begonnen we aan het spel voor het geven van de pakjes. We deden stoelendans en telkens er iemand afviel mocht die zijn pakje afgeven (we lieten de afgevallen kinderen wel gewoon elke keer terug meedoen). Nog wat vrij spelen en de kamer van zoonlief gaan bewonderen vooraleer aan het muzikaal pakket te beginnen. Jullie kennen dat ongetwijfeld; een pakket met allerlei opdrachten in. We probeerden de opdrachten wat in het thema te laten passen. Zo was er een opdracht waarbij iemand op een trommel moest slaan en de anderen hele gekke bewegingen maakte. Als de trommel stopte moest iedereen meteen blijven stilstaan en dan was het afwachten wie er viel. Andere opdrachten waren geblinddoekt voelen wie er voor je staat, een dier nabootsen, ... .
Na de pannekoeken en nog wat binnen spelen was het tijd om naar buiten te gaan voor onze pijlentocht met opdrachten. De kinderen waren echt dolenthousiast en liepen van de ene opdracht naar de andere. Zo moesten ze de dieren het juiste eten geven, 1,2,3 buffel spelen(als variant op 1,2,3 pino), nageltje klop, buffel mag ik overvaren, ... . En als afsluiter mochten ze nog wat smullen van noten en gedroogde bananen en vegetarische (inderdaad zonder gelatine) marshmallows boven de vuurkorf houden. Ik moet er niet bijzeggen dat ze dat geweldig vonden zeker.


En zo was dit feestje meer dan geslaagd. Zoonlief glunderde van begin tot einde en de papa en mama dus natuurlijk ook.

6 opmerkingen:

 1. waw, jij mag mijn volgend verjaardagsfeestje ook organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er fantastisch uit! Mogen wij ons morgen ook aan een heus indianenfeest verwachten :-)?
  Griet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niets gaat boven een feestje in eigen huis!!
  erger me nu al aan de feestjes in binnenspeelgedoe !
  nog een fijne verjaardag voor de zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @etoileblog; moet het dan ook een indianenfeest zijn ;-)
  @riet; als je daar zin in hebt, we kunnen dat gerust nog eens over doen
  @spookjes; inderdaad en 't was nog duizend keer leuker ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marshmallows zonder gelatine, waar hebben jullie die gevonden? Voordat zoonlief afgelopen zomer op ninja-kamp vertrok ben ik ernaar op zoek geweest, zonder resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen