woensdag 20 oktober 2010

Vervelend iets

'T is niet dat deze blog iets geheim is; familie en vrienden weten er van maar dat wil niet zeggen dat iedereen moet weten wie ik ben. Nu ben ik vorige week zo stom geweest om hier een vraag van onze team-evaluatie te publiceren. Ondertussen zal je het niet meer terugvinden, maar een over-ijverige collega, dag An, ging dus eens googelen op een specifiek woord en nee ik ga het hier niet nog eens schrijven. En kwam zo dus bij mij terecht. Niet dat dat zo'n probleem is, 't is een toffe collega en ze gaat het wel voor zich houden. Maar nu hoeft echt niet iedereen van het werk die ook zo over-ijverig is bij mij uit te komen. Ondertussen heb ik het tekstje hier verwijderd maar googel gewijs staat er nog steeds een verwijzing naar deze blog. Mijn vraag is dus; hoe geraak ik daar vanaf!

6 opmerkingen:

 1. doe eens een googleke met 'google url remover webpage', daar staat een en ander uitgelegd. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik denk dat het vrij eenvoudig moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk dat iedereen wel eens een url-eke zou willen verwijderd zien. En ja, ik hoed me ook voor werkgerelateerde links, mijn blog is ook enkel voor ingewijden en geïnteresseerden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte onlangs iets gelijkaardig mee. Het had geen vervelende gevolgen maar toch lijkt het erop dat ik iets terughoudender ben geworden. Hoe je het kan verwijderen, weet ik niet maar ik volg mee om ook de nodige tips te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lastig, die url remover zal wel werken ... voor google (hun ganse park ?) maar ondertussen waren er misschien al andere (zoek)robotten gepasseerd. En dan zijn er nog die andere leuke projectjes als http://www.archive.org/web/web.php en niet te vergeten de persoonlijke archiefjes (twitter/facebook/...: "al gezien wat dedie durft zeggen").

  Het is iets waar deze en volgende generaties gaan mee moeten leren leven : onuitwisbare sporen van naïeve jeugdigheid tot het oud zot ;-) Men voorspelt zelfs fysische identiteitsveranderingen als ultieme scheiding van het virtuele ego. Was het zo erg ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht dat er ook een vlaams bedrijfje was dat dingen voor je kan verwijderen, maar als ik me de naam correct herinner, dan is het nogal drastisch: web suicede 2.0

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die google url remover ga ik zeker eens proberen, ben al eens gaan kijken maar nog geen tijd genoeg om het helemaal uit te vlooien hoe het nu juist zit. Bedankt voor de tip.
  Voor die web suicede ga ik idd passen

  BeantwoordenVerwijderen