dinsdag 24 juli 2012

Kool is cool

't Zonneke schijnt heerlijk en waarschijnlijk doen jullie dan ook van bbq. En daar horen natuurlijk ook lekkere groentjes bij, vers uit den hof! Een aardappelsalade is immers zo gemaakt en ook mijn rode bieten salade is niet veel werk. Of wat pesto maken en wat pasta koken en hup den pasta pesto staat al op tafel. Wat salade nog, afgewerkt met wat eetbare bloemekes en je hebt al een feestmaal! Maar dat kan dus nog feestelijker worden met deze salade van kool en koolrabi. Nu zie ik jullie je neus al optrekken! Koolrabi; te gezond, te apart, te Duits! Maar dan heb je dit slaatje echt nog niet geproefd; het is heerlijk fris, heeft een lekkere citroensmaak en is pittig-zoet. Gewoon eens proberen. Aangezien ik geen witte kool in mijn hofke heb staan is het een salde van spitskool en koolrabi geworden.
Wat heb je nodig; Een gelijke hoeveelheid koolrabi en witte/spits kool en snijd hem in reepjes van 5 mm breed en 5 cm lang. (ongeveer 250 gr van elk) Voeg daarbij een flinke bos grofgehakte dille, ongeveer 6 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, teentje fijngehakte knoflook en wat peper en zout.Als alles goed gemengd is laat je de salade 10 minuten intrekken. Waarna je ongeveer 40gr alfalfa er onder mengt, nog de smaken verfijnen ! voldoende zout als tegenwicht voor het zuur! En smakelijk.

1 opmerking:

  1. Kool is absoluut cool. Ik ben er gek op. Je recept heb ik alvast gecopy-pasted.

    BeantwoordenVerwijderen