zondag 22 juli 2012

De planning loopt in de soep

De moestuin staat er kweeniehoeweelderig bij, en dat allemaal dankzij die liters regen! En rotte courgettes en aardbeien dat wij al geplukt hebben ook door diejen regen.

En groeien dat dat allemaal doet met diejen regen. We hebben zelfs al een weg moeten hakken naar de courgettes!
Maar diejen regen maakt ook dat de planning van mijnen moestuin behoorlijk in de soep aan 't lopen is. Want den ajuin is nog niet gereed!

En de patatten ook nog niet helemaal.

Ik oogstte dan al maar de knoflook, die er ondanks het weinig zomerse weer toch nog vrij goed uitziet. Maar hoe krijgen ze dat in de winkel toch zo schoon proper? Is mij momenteel nog een misterie.
Maar dat maakt niet dat ik nu ineens plek bijheb, want daarnaast staan de pompoenen en die houden zich niet echt aan de voorgeschreven en afgesproken voorziene plek.

En dus zit ik met plaatstekort want waar moet ik mijn spruiten en boerenkolen nu uitplanten.
 


En alsof het nog niet genoeg is dat de planning in de soep loopt, zit er ook ineens een konijn in mijnen hof. En dat lust die spruit- en boerenkolen zo te zien wel graag. Wat natuurlijk ook een oplossing kan zijn voor mijn plaatsprobleem! ;-)

7 opmerkingen:

 1. Ik zie volgens mij toch enkele courgettes hangen?
  En dat pompoenenveldje... respect. Hoeveel planten zijn dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier net dezelfde problemen hoor! Paprika's wel rood geworden, wel klein en paar rot! Toen we net terug waren van onze 18-daagse reis direct naar de moestuin voor de oogst, viel dat zwaar tegen! Dan ook maar ajuin en look geoogst en petatjes; ook aan de kleine kant! Als ons konijn in de moestuin loopt kijkt hij nimmer om naar al dat lekkers, hij heeft dan maar 1 ding voor ogen: VRIJHEID!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb dit jaar mijn moestuin op gegeven ! wij hebben hier een enorme slakken plaag en de voren stonden vol water ajuinen zijn gaan rotten aardappelen ook erg weinig .
  ach volgend jaar beter zeker .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Supermasj; ja nu is het niet meer bij te houden, zaterdag al 5 courgettes geoogst die eigenlijk al te groot waren en tegen de avond waren er weeral nieuwe klaar. Gelukkig hadden we vrienden op bezoek dus die kregen ineens een voorraadje mee! en die pompenen dat zijn er duidelijk te veel ;-) geen idee meer hoeveel ik had mij denk ik wel aan de 2 m² per plant gehouden maar ze groeien als kolen!
  @fotografie Ilse; geen problemen hier met de aardappelen, die zien er goed uit, onze zandgrond laat dat teveel aan water blijkbaar ineens doorlopen!
  @spookjes; oei dat is jammer, misschien een afwateringskanaal maken in 't midden of zoiets kan je volgend jaar gelijk goe starten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen jaar krijg je het zoals je het wilt hebben.
  Maar dat konijn gaat je plaatsprobleem oplossen, er zitten later de heerlijkste courgette- en pompoengerechten aan te komen, met knoflook bereid.
  En natuurlijk-rijk gaat deze week lui in de zon zitten dromen over die heerlijke gerechten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo zie je maar, als 't allemaal uit zijn voegen barst, is 't ook nie goed maar gelukkig is de oplossing al daar ;-)
  Groetjes,
  Marian
  PS Die pompoenen!!!!!! 'k wou da 'k ier zo'n veldjen ad. Pompoenen in pot? Mmmmm, neen, da werkt nie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Zem; je hebt dat mooi gezegd, en dat hoeft ook helemaal niet, waar moeten we anders over sakkeren ;-)
  @flowersand home; iedereen is precies echt wel weg van mijn pompoenenveldje, en dan nog te weten dat ik daar amper werk mee heb gehad met die mulchlaag, geen sprietje onkruid komt daar door, was het overal maar zo!

  BeantwoordenVerwijderen