maandag 30 augustus 2010

Pesto

Na een weekje weg; moest er gewerkt worden. Tussen de buien door naar de groentenhof gespurt om daar den basilicum kaal te plukken. Allé, dat was toch de bedoeling maar na 1 rijtje begon het echter weer ongelooflijk hard te gieten en zag ik me genoodzaakt me terug naar binnen te begeven.

Het is waar basilicum en regen dat gaat niet echt goed samen. Maar jullie hebben het toch ook gehoord; er komt een na-zomertje aan. En wij zijn er bij deze dan ook helemaal klaar voor.

Om het jullie gemakkelijk te maken geef ik jullie het recept nog even mee;
-60 gr verse basilicum
-beetje zout
-70 gr parmezaanse kaas
-3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-2 teentjes knoflook
-3 dl olijfolie extra vierge

Maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit pesto met de weegschaal of maatbeker gemaakt. 'T is eerder een kwestie van Jamie Oliver gewijs, alles bijeen te kappen om dan tot een geweldig goedje te komen.
Niet allen onder de pasta super lekker maar ook op de boterham om duimen en vingers bij af te likken.

En wat de blog-meeting betreft kan ik niet veel meer toevoegen aan wat onder de appelboom en the 666bbq schreven; een aangename kennismaking.

6 opmerkingen:

  1. op hoe warm en hoe lang wecken
    jullie de pesto ?
    dit is iets wat ik nog niet
    gedaan heb .
    maar het moet zo fijn zijn om
    in de winter een potje pesto
    uit eigen tuin op tafel te zetten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe er ook altijd wat citroensap in. Haalt de smaak omhoog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @spookjes; ik pleit geheel schuldig voor de verwarring, maar de pesto is niet geweckt, het waren gewoon de schoonste potjes die ik hier in de kast vond en het oog wil ook wat, vandaar. Met een laagje olie erover bewaren ze prima. Als je er dan wil gebruiken giet ik er de olie altijd even af of roer hem eronder als het allemaal wat te droog is.
    Als ik een grote hoeveelheid maak dan vries ik die gewoon in en dat gaat prima.
    @Theresia; bedankt voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat ga ik gelijk maken morgen !!
    heb nog héél wat basilicum staan ..dus lpmt goed ........;)
    leuk blog trouwens , hou ik eens in de gaten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ooo jammer in de winkel heb ik ook al glazen potjes gezien met pesto dus ik hoopte van u het geheim te krijgen .
    ik zal het zelf eens proberen volgend jaar .
    heb nu de laatste pot pesto in de ijskast staan
    en de rest is gedroogd !

    BeantwoordenVerwijderen