zondag 11 maart 2012

Het begin is gemaakt

Na de eerste bijen en hommels, is zelfs de eerste vlinder hier al verschenen! Da hebde natuurlijk met zo’n super zalig lente zonnetje. Die beestjes willen daar ook van genieten hé. Alleen spijtig dat ie niet echt een foto-geniek plekje heeft uitgekozen. Waar zit ie nu op hoor ik u al denken.


Awel kijkt maar eens mee se. Hij zit op mijn frees-machientje dat dezer dagen druk, druk, druk gebruikt wordt.Hier ben ik bezig met nog eens 25 meter haag aan te planten.


Dat begint hier zo stilaan één van mijn specialiteiten te worden! Dat dat bovendien geweldig schoon staat op een tuinplan is ook nog eens mooi meegenomen.
Ik gebruik dat freezeke om eerst wat over het gras te frezen, vervolgens leef ik mij eens goed uit met de spade en vervolgens frees ik er nog eens over, kwestie van mijn rugske toch iet of wat te sparen, hé Bart! Sterkte trouwens. Maar eigenlijk was die link niet echt nodig aangezien alle boekskes-lezende vrouwen daar al massaal naar gesurft hebben ;-) (had ie nu echt geen vrouw-vriendelijker berichtje kunnen publiceren denk ik dan , iet met bloemekes of zo) ;-)

Maar soit, ik wou dus ook nog zeggen dat dat freezeke momenteel ook volop in de moestuin gebruikt wordt. Spitten daar doe ik niet aan mee. Gewoon compost toevoegen en alles goed loswerken met mijn machientje en we kunnen beginnen.


Een kg ajuintjes ging al de grond in. Bij nader inzien was dat misschien toch wat veel.


Alhoewel dat natuurlijk niets vergeleken is met de 2 kg die hier werd gezet. Langst de andere kant was die kilo patatjes die al liggen voor te kiemen dan weer wat weinig.De peterselie en pluksla werd binnen ook al voorgezaaid! Interessant hé zo potjes met aarde in! Om maar te zeggen dat het begin hier al gemaakt is en dat het gewoon geweldig plezant is. Ik hoop bij u ook van’t zelfste natuurlijk!

6 opmerkingen:

 1. Zo'n haag - dat staat schoon op een plan - maar nog veel schonenderst in 't echt!
  Wat is dat bouwwerk dat ik links van de haag in de verte zie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. absoluut, de eerste radijsjes, pluksla en rucola zijn gezaaid, de paprika's piepen al boven de grond en de peterselie van vorig jaar herpakt zich volenthousiast. Uien sprieten al boven de grond, en ook de look houdt zich kranig. Wel nog geen vlinders, maar dat kan de pret niet drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig, hier zijn ook de eerste gezaaid, ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toemme, ik krijg hier bijna tuinstress omdat ik nog niet echt in gang geschoten ben.
  er staat wel al een deel te kiemen op de vensterbank maar buiten heb ik nog niets gedaan in de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat dat moestuinseizoen weer kan beginnen, vooral met dit mooie lenteweertje! De petatjes die liggen hier ook al te kiemen, het eerste zaaiwerk zal deze week gebeuren in een stralend lentezonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mor Meneer den biodiverse; dat is het pronkstuk in de wei; onze schapen schuilhut opgevuld met wilgentakken een echt hergebruik schuurke dus!
  @Bart; hier zijn de radijsjes ook al gezaaid en spinazie, labbonen, rode biet, snijsla, veldsla, kervel, olé!
  @Elisabeth; super!
  @huismettuin; ook een klein efforke te doen dus
  @fotografie Ilse; heerlijk hé!

  BeantwoordenVerwijderen