woensdag 17 november 2010

En bloeit er nog wat

Mijn creatieve madam tovert hier de mooiste bloemen tevoorschijn;


Maar ook in de tuin bloeien er nog wel enkele dappere bloemetjes. Stel je hierbij zeker geen overdadige bloei voor; van sommigen zijn het zelfs maar enkele kleine innie pinnie bloemetjes die zich dapper proberen staande te houden. Zeker na al die regen is dat een hele prestatie. En omdat het nu met die koude nachten wel eens heel snel gedaan kan zijn is hier mijn lijstje;

gewone ossetong,
paarse dovenetel,
moederkruid,
duizendblad,
enkele geranium bloemetjes,
kattekruid,
lavendel,
lupinen,
duizendblad,
beemdkroon,
cosmos,
oranje havikskruid,
viooltjes,
enkele kleine zonnebloemen,
gele ganzebloem
en zelfs nog één oost indische kers.
Een goeie maand geleden begon er zelfs ineens een tuinjudaspenning te bloeien. Daar staan nu zelfs nog 2 bloemetjes aan staan.
Dat zijn er toch al 17; ik verschiet er zelf van.

Misschien moet ik maar eens werk maken van echte winterbloeiers zoals de hamamelis en de viburnum bodnantense down.

En staat er bij jullie nog iets in bloei?

5 opmerkingen:

 1. mijn laatgezaaide zonnebloemen en tagettes staan ook nog steeds in kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier staat een klein chrisantachtig bloempje nog te overleven en de allerlaatste kosmos. De rest heeft gedaan met zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bij mij begint de oostindische kers nu pas echt te bloeien, ook nog goudsbloemen, geranium, maagdenpalm, en nog een paar andere dappere bloemetjes waar k de naam niet van ken.
  toffe maaksels trouwens van de madam!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helianthus, goudsbloem, veeeel oostindische kers (al wat de droogte van juli had overleefd of gemist, laatbloeiers dus ;-), Lychnis, Erysimum nochtans geen koudekampioen, asters, rozen, ... oh en de Oostenrijkse (hang)geraniums mag ik zeker niet vergeten (met de overschot van het groendak in bakken in de voortuin, hebben het langste seizoen gemaakt van alle bloemen hier, waren er al bij van bij het krieken van lente). En het nieuwe appelaarke is eindelijk gestopt met bloesem maken, daar werd ik eigenlijk zenuwachtig van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen