zondag 27 juni 2010

Waters-nood

Wat een geweldig weertje, maar droog dat het hier is. Het zand lijkt meer op stof. Wij willen ons dan ook graag opofferen om zo'n warmte onweersbui te ontvangen.

De regentonnen zijn al lang leeg. Misschien toch maar eens overwegen om een put te laten spuiten/boren. Ik blijf het immers onverantwoord vinden om met kraantjeswater de moestuin-plantjes water te moeten geven. De planten in de siertuin houden goed stand buiten enkele planten die in het late voorjaar nog werden aangeplant; die beginnen nu toch ook wat slap te hangen.

En zodoende loop ik regelmatig, ook weer niet te dikwijls anders krijg je luie plantjes, met mijn gieters naar de moestuin. Toch geweldig slim om die zo'n 150 meter van de regenton en waterkraan aan te leggen.

6 opmerkingen:

 1. Hier is het net hetzelfde ... elke avond alle groenten en pas aangeplante planten water geven.
  Gelukkig hebben wij hier alleen maar put/regenwater, kraantjeswater ligt niet eens in onze boerenbuiten-straat :-)
  Zodoende gaat het toch iets makkelijker met de tuinslang.
  Ik heb zo het gevoel dat het de komende week niks meer zal doen van regen :-( .... 30° en meer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aha, partners in crime ;-) ik weet niet hoe lang de regenput mijn zuinige watergiften nog gaat kunnen trekken maar als hij leeg is heb ik nog een grondwaterput om op terug te vallen (nog een pompke aanschaffen en ik kan de hele buurt leegtrekken)

  een tip misschien : ik zet een plastic kuip in de kruiwagen en heb de handpomp verlengd met een stuk regenpijp, zo kan ik toch een 60L over en weer kruien ipv 20L verdeeld over twee gieters .... ik moet 'maar' 50m maar toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het hetzelfde. Sommige van de meidoornplanten die er van vorig jaar staan beginnen zelfs al bruine bladeren te krijgen.

  Hopelijk deze week een paar stevige onweders!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier is het warm en droog.

  Wij zijn in het bezit van een put en daar ben ik toch wel erg blij mee.

  Want regen....ik denk het niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aha eindelijk een vrouw gevonden die ook water geeft ;-)
  Vandaag druppelde het hier toch wel 30 seconden; ik was stomverbaasd. Maar voorlopig ziet het ernaaruit dat we met z'n allen nog even verder moeten blijven gieten. Succes allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier zijn de regentonnen leeg.
  Ik gebruikte die nochtans alleen om de tomaten in de serre (zuinig) water te geven. Elke tomaat krijgt om de vijf dagen een flinke watergift, dus op dit ogenblik is dat dagelijks de afstand tussen kraantje en serre een paar keer overbruggen met de volle gieters.
  Voor de rest gieten/sproeien we niet, alleen de rozenstruiken die in de herfst geplant zijn krijgen één gieter water per week.

  Maar regen... 't gaat nog even duren vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen