woensdag 24 maart 2010

Geweldig weertje

Ik wil jullie niet jaloers maken maar ik moest vandaag niet werken.


Eerste werk toen ik vanochtend thuis kwam was het bovenhalen van het tuinterras; want met zo'n zonnetje moet je toch gewoon buiten eten.


Daarna reed ik naar het huis van mijn schoonbroer en diens lief. Aangezien het huis helemaal gesloopt wordt en er van de tuin ook niet veel overblijft ging ik eens zien wat ik nog kon gebruiken. Ik kwam terug met een berg bloembollen, een rozenstruik en nog wat paarse dovenetel.


En ook niet te vergeten deze magnolia takken, want de boom moet er ook aan geloven.


Ondertussen was het tijd om het eten klaar te maken. Gelukkig was ik gisteren al zo vooruitziend geweest om de groentjes te snijden zodat ik ze vandaag enkel nog moest stoven en wat pasta koken. En zo konden we aan tafel tegen dat vrouwlief met de kids aankwam.

In de namiddag hebben we met z'n allen de handen uit de mouwen gestoken; bloembollen in de zit-speel-kippenweide uitgeplant, de bloemenakker zaaiklaar gemaakt, nog wat geschupt zodat we dit jaar toch nog een klein moestuintje hebben.
Dochterlief was vrijgesteld van werken en mocht toezien vanuit de buggy. Tegen dat ze het wel gezien had haalden we wat zaadjes boven en mochten de kippen nog wat extra komen animeren.

Ondertussen zoemden de hommels en bijtjes vrolijk rond en zag ik ook al de eerste vlinders; een citroenvlinder, dagpauwoog en iets met blauw (maar die was te snel weg).Nog een buggy-slaap wandeling anex fietstochtje voor zoonlief en dan was het tijd om te beginnen opruimen.
Na een boke en een douchke konden de kindjes gaan slapen en konden we de chaos die intussen binnen was opgetreden beginnen opruimen. Maar dat was helemaal niet erg want met zo'n weertje stel ik het binnenwerk graag uit tot 's avonds.

6 opmerkingen:

 1. altijd tof, helpende handen. ik heb vrijdag vrij, en hoop stiekem dat er mij eens iemand zou komen helpen...
  en ja, de foto's zijn jaloers makend, buiten eten, en dan nog met zo'n uitzicht, super super super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een woord geweldig!!!

  Wat dat met een mens doet, zo'n eerste echte lentedag!!

  Heerlijk! Dat is puur genieten, en zeker als je zo samen lekker bezig kunt zijn.

  Idd kun je dan beter in de avonduren binnen het een en ander doen!
  Een dag met een gouden randje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet gewoon perfect wat je bedoelt: een heel geslaagde dag! En van die magnolia twijfel ik altijd: ecologische twijfels opzij zetten en er gewoon één kopen, of toch maar niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier ook volle rescue in de tuin, onze tuin moet er ook grotendeels aan geloven en wordt helemaal heraangelegd, Dus mama Ilse doet niets anders dan bloembollen redden, struiken verzetten naar een veilige plaats en vooral de grote hoeveelheden rabarber beschermen tegen de komende omwoelmachine ;-)

  Leuk zitplekje hebben jullie !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke reacties! Wij genieten inderdaad volop van het uitzicht vanuit ons paradijslijk zitplekje.

  BeantwoordenVerwijderen