'T was hier de voorbije dagen maar een graad of 2, 3. En dus ligt de vriezeman op de loer. En iedereen weet dat pompoenen + de vriezeman gelijk is aan pompoenfricassee. Dus was het oogsten geblazen. Maar telt u even mee;
donderdag 11 oktober 2012
Telt u even mee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
aub
BeantwoordenVerwijderenhttp://biodiversetuin.blogspot.be/2012/10/prei-pompoensoep.html
Yes, prei hebben we ook nog in den hof!
BeantwoordenVerwijderenIk volg de biodiverse tuinier: pompoensoep is simpelweg super.
BeantwoordenVerwijderenIk heb hier ook nog een tiental pompoenen en evenveel courgetten liggen
BeantwoordenVerwijderenMooie oogst! Gisteren pompoensoufflé gegeten:
BeantwoordenVerwijderenLaat de ui in boter stoven en voeg er het pompoen vlees bij.Dek af en laat op een zacht vuur garen.Mix glad en voeg de melk en de bloem toe.Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Laat indikken tot een gladde saus.Splits de eieren en klop de eiwitten stevig op.Roer de dooiers bij de pompoen bereiding en breng deze verder op smaak met de kaas.Spatel er de eiwitten voorzichtig onder.Smeer 4 vormpjes in met boter en verdeel er de bereiding over.Schuif ze gedurende 25 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.
Het was heerlijk!
ik heb van de buurman 1 pompoen gehad waarmee ik 5 kastrols soep kan koken. Indrukwekkend wat enkele planten aan pompoenen kunnen opbrengen. Je hebt er al snel te veel van, me dunkt. Ik zie dat er heel wat mensen ook pompoenen langs de straat verkopen, allicht ook niet van schaarste :) Ik vind de smaak van pompoenen nogal flets, het wordt pas lekker door de rest dat ik erbij gooi. Eigenlijk zijn ze schoner dan lekker.
BeantwoordenVerwijderenWat een weelde aan pompoenen. En die bovenste mooie hokaido's. Ik moet ze in de winkel kopen, wan de slak heeft ze al in een vroeg stadium van de groei uitgehold. Ik blijf een simpele pompoensoep heerlijk vinden.
BeantwoordenVerwijderenDie groene zijn ook haikido's, de schil is groen maar het vruchtvlees is even oronje als de bovenste en die groene zijn zelfs krachtiger van smaak.
VerwijderenIk blijf zweren bij deze versie van pompoensoep: pompoen en ui, groentebouiilon, veel water (het mag geen dikke soep worden), en dan heel veel currypoeder en piepkleine blokjes paprika en peterselie. Njamnjam
BeantwoordenVerwijderenEn de pompoentaart die ergens bij 'grow for it' staat mag er ook zijn.
pompoenen, dat dient louter ter versiering. Laat u verder niks wijs maken.
BeantwoordenVerwijderenik kwam net nog deze receptjes tegen. voor ons gaan die in het receptenboek voor in de toekomst, maar jullie kunnen ze alvast eerst uittesten hihi.
BeantwoordenVerwijderenhttp://plainandjoyfulliving.blogspot.be/2012/10/pumpkin-time.html
Via de velt facebook pagina ook nog deze tips;
BeantwoordenVerwijderenPompoensoufflé!
Of pasta met pompoen, prei, pijnboompitten en feta!
Allerlei smeersels voor op de boterham zoals humus met pompoen ipv geplette kikkererwten
Als dikke brij voor een 1 pans gerecht met ingredienten naar keuze (afhankelijk van de tuin) en dan rijst, aardappelen, couscous, ...
Pompoenfrietjes, gebakken in de oven ... pompoenschijfjes met een saus van linzenchili, gegratineerd met kaas in de oven ... pompoentaart met prei ...
Natuurlijk Rijk Super tips allemaal, die smeersels kunde dat aub nog wat specifiëren hoe je dat klaarmaakt, merci!pompoen stoven (al dan niet met schil) tot hij zacht is. Dan mixen tot een brij.
Daar kan je dan vanalles onder verwerken. Met ui en peterselie vind ik wel lekker. Ik doe er meestal ook komijn bij. Eigenlijk kan je er bijna alles in verwerken wat je wilt. Je pompoen doet dienst als bindmiddel om al de rest samen en op je boterham te houden. Dus your fantasy is you limitation
Ik gebruik ze in massa in de spagetti saus ipv courgettes. Best heerlijke. Verder wordt deze hier ook verwerkt in allerlei 'lasagnes', dan zonder de bechamelsaus. Beiden waar de kinderen lekker vrolijk van meesmullen. Voor de soep gebruik ik het Velt recept met look en champions, zeer lekker.Smakelijk!Ingrid Redig In puree (aardappelen) met pastinaak erbij.
Confituur van pompoen met sinaasappel of vegetarisch broodsmeersel met kikererwten en kurkuma hmmm
pompoenpannekoeken!
Hoe kan je pompoen nu louter als versiering zien? Zoveel vruchtvlees dat makkelijk op smaak te brengen is. Makkelijk en veel! Ik maak wel eens pompoenpannekoekjes. Ongeveer zoals de soufflé, pompoenpuree met eieren, bloem en melk of rijstmelk, kruiden, bakken in klein pannetje. lekker bij wild ;-)
VerwijderenStraks ga ik nog pompoenen te kort hebben ;-)
BeantwoordenVerwijderenpannekoeken; ik doe 1/3 pompoenpap en 2/3 bloem om het deeg te maken, meer pompoen geeft minder 'samenhang' en dan krijg je 'te losse' pannekoeken. ze smaken héérlijk! (al dan niet met bruine suiker...)
http://www.lusthof.org/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=35
Konfituur pompoen/appel
Pompoenquiche met geitenkaas en een paar blaadjes salie er bovenop meegebakken. mjammie
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.voedwel.nl/static/download/Pompoenschotel.pdf
BeantwoordenVerwijderenEen pompoenschotel met mais, ui, aardappelen, een beetje zure room en wat geraspte kaas....
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.voedwel.nl/static/download/Pompoenschotel.pdf
Oei... ik lees wel eens wat over pompoenen maar heb het zelf eigenlijk nog nooit klaargemaakt. De vorst viel mee want we hadden de afgelopen dagen (en nog een paar komende dagen) echt heel mooi weer.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Helma
Wat een inspirerende reacties allemaal, ik ga weeten wat doen met mijn pompoenen merci allemaal!
BeantwoordenVerwijderen