donderdag 10 mei 2012

Bakt rabarbertaart

Den rabarber staat al schoon te wezen in den hof en dus hebben we weer een goed excuus om van taartenbak te doen. En eigelijk feitelijk vind ik rabarber ook gewoon best wel lekker, met wat suiker erbij dan toch.
Ons receptje is zo simpel als iet. Ge moest dus eigenlijk al bezig zijn. AllĂ© hebduwe kookschort al aan, dan gaan we eraan beginnen. Met het deeg ga ik me niet moeien. Den ene heeft liever bladerdeeg, den andere, wij dus ook, liever zanddeeg. Dus daar komde dan zelf wel uit. De vulling dan; nen halve kilo rabarber of ietske meer, spoelen, de harde pellen eraf en in stukskes snijden en in de taartvorm schikken. Dan meng je 125 gr bloem met 125 gr suiker en nog 2 zakjes vanillesuiker en dat zwier je dan over de rabarber. Nu nog 3 eieren loskloppen met 1 dl room, erover gieten en voor ge het weet staat dat dus al in den oven heerlijk te rieken. Na 40 minuten op 180°C zou dat klaar moeten zijn. En dan smullen maar!

8 opmerkingen:

 1. Mmm, ziet er heerlijk uit! Ik ga direct eens kijken of onze kippen de nodige eitjes kunnen leveren, want ook hier staat de rabarber mooi te wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarmee het (ondertussen toch flink groeiende) gras voor mijn voeten wordt weggemaaid, want op mijn blogplanning voor het weekend stond ook een rabarber-receptje...

  Maar met het risico om van plagiaat, of toch minstens na-aperij, door de blog-politie op de vingers getikt te worden, ga ik toch mijn receptje plegen. Overmorgen. Of zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan natuurlijk een rabarbertaart-battle organiseren, dan kunnen wij stemmen wie het beste recept heeft :D

   Verwijderen
  2. Een rabarbertaart-proeverij/wedstrijd! Ik wil wel in de jury zetelen ;-)

   Verwijderen
  3. Gebruiken jullie zelfrijzende bloem of gewone pattiseriebloem ?
   Groetjes van een mama die haar dochter morgen 16 wordt :-) ( en dus wel nog wa taarten te bakken heeft)

   Verwijderen
  4. Het moet niet echt rijzen dus pattisseriebloem kan ook. Hopelijk nog op tijd!

   Verwijderen
  5. SUPER-RECEPT !!!!!! :-D ge-we-dig lekker , hartelijk dank xxx

   Verwijderen
 3. En daartegen is de mijne al bedorven! Zo kan ik ook winnen!

  BeantwoordenVerwijderen