zondag 21 februari 2010

Daar is de lente ...... daar is de zon. Echt aan alles begin je te voelen dat de lente naderend is. Al zijn bovenstaande foto's van winterakoniekjes en sneeuwklokjes nu misschien niet echt geweldig gekozen om jullie daarvan te overtuigen.

Maar het moet jullie toch ook al opgevallen zijn dat de vogels terug energie hebben voor hun vrolijke gezangen. Bovendien flirten sommigen er al openlijk op los en de concurrentie wordt met kordaat gefladder en gekwetter de laan uitgestuurd.
Ook onze kippen voelen de naderende lente en beginnen ineens terug volop eitjes te leggen. We kunnen nog net volgen en anders bakt vrouwlief wel een cake of pannenkoeken; die gaan er altijd wel in.
Pavarotti (onze haan) heeft last van zijn hormonen en bespringt de kippen als hij er zin in heeft. Enkel voor "Flodderke" haalt hij zijn versier-trucs boven, de aansteller, maar ja die staat een trapje hoger op de ladder. Moet frustrerend zijn.
Op onderstaande foto zie je trouwens ook nog Blackie (ra ra ra) die nog maar een dikke week aan de leg is. Raar moet dat zijn zo ineens een ei dat uit uw ... komt.
En ons Elina, met haar gaat het ondertussen al wat beter maar ze heeft nog altijd niet haar glanzende veren terug en leggen doet ze bij mijn weten ook nog niet.


Dat extra streepje zon 's morgens en 's avonds begint nu ook hard op te vallen en kan ik uitermate appreciëren.
En dan mag ik vrouwlief ook niet vergeten; ze vindt het hoog tijd om aan de lente- schoonmaak te beginnen.


4 opmerkingen:

 1. Heb jij WINTERAKONIETJES!!!
  Dat is niet eerlijk...
  Ik probeer die nu al jaren te overtuigen zich in mijn tuin te vestigen, maar ze willen niet. Ze willen gewoonweg niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @AnneTanne, echt moeilijk was dat hier toch niet, een nachtje in water laten weken en planten. Raar dat het bij jou niet lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze laten zich wel een jaartje zien hoor... en het volgende jaar nog wat blaadjes, maar geen bloemjes meer. En nog een jaar later nog één blaadje. En vervolgens: nihil, nada, noppes...
  (En, nee, ze staan niet in een gazonnetje dat al veel te snel wordt afgemaaid. Ze moeten me blijkbaar gewoon niet! Ach ja, er zijn genoeg andere kleurbrengers te vinden.)

  BeantwoordenVerwijderen